medlem-sci-90

Sist oppdatert
2/5 - 13

TROFÉMONTASJE
 Alt innen utstopping av fugl, dyr, dyrehoder og fisk

Ringen 1 – 2388 Brumunddal
Tlf / fax: + 47 62 34 25 28 - Mobil: + 47 906 64 441
E-post:
post@trofemontasje.no
measurer-bakg-91

TROFÉBEHANDLING AV PANNEBEIN OG KRANIUM SOM SKAL BLEKES

For å få et førsteklasses resultat av bleking på pannebein og kranium, må de behandles riktig fra det er skutt eller funnet. Mange fine drømmetroféer er blitt ødelagt pga. feilbehandling av jegerene. Derfor er det meget viktig at Dere tenker på troféet før Dere starter jakta.

 • 1.
 • Skyt aldri et dyr, som har ett gevir/horn eller kranium som De ønsker å ta vare på, i hodet eller i nakke/halsregionen. Skyt heller ikke avlivingsskudd på disse plassene. Er man uheldig når man skyter i nakke/halsregionen kan pannebeinet/kraniet knuses ved at trykkbølgen fra kula følger ryggmargen opp til hodet. Da blir det ikke mulighet til å bleke kraniet eller montere geviret på plate med det originale pannebeinet.
 • 2.
 • Slep ikke dyret på bakken hvis det har et stort gevir som De ønsker å ta vare på. Vær også meget forsiktig med geviret hvis det benyttes elgtrekker eller traktor for å få dyret ut av skogen. Pass på at det ikke ligger å gnager mot noe hardt eller stikker ut, slik at det blir skadet av et eller annet under transporten.
 • 3.
 • Flå ikke skinnet av pannebeinet på små dyr med gevir/horn eller kranium som skal blekes, men legg det i fryseren snarest mulig, dette er spesielt meget viktig hvis det dreier seg om gevir med bast. Har De ingen mulighet for å fryse ned hoder som har bastgevir, må det leveres til oss snarest mulig.
 • 4.
 • Ikke gjør noe forsøk på å sage pannebeinet med gevir/horn av hodet selv, da det i over 95 % av tilfellene viser seg at blir sagsnittet lagt på feil plass. Mange fine drømmetroféer er blitt ødelagt på dette tidspunktet ved at jegerne har saget av pannebeinet feil.
 • 5.
 • På store hoder som ikke har bast på geviret, og som De ikke får plassert i fryseren, eller får levert til oss samme dag det er skutt eller funnet er det enkle ting som må gjøres. Dette er meget viktig for at vi få et brukbart resultat av blekingen. Skinnet på hodet må ikke flåes av, for da vil blodet i kraniet tørke ut og misfarge det, hvis De ikke har mulighet til å la hodet ligge i rennende vann til det skal leveres til oss. Det må heller aldri brukes salt på pannebein eller kranium som skal blekes, da dette vil trekke fuktighet ut av kraniet og blodet som er kraniet vil misfarge det. Er det kaldt i været kan hodet ligge på en kjølig plass i ca. 10 – 12 dager før det må leveres det til oss.
 • 6.
 • Hvis De ikke har mulighet til å oppsøke oss, kan troféene sendes i frosset tilstand. Husk å ta av plasten før sending. Pakk hodet inn i flere lag med avispapir, da dette isolerer godt mot tining. Send alltid hodet på raskeste måte i en solid papp- eller isopor eske. Ta kontakt med oss før sending, for å avtale tidspunkt og på hvilken måte hodet skal sendes.

 

 

Her er det en som har hatt hellet med seg på sin tur til Canada.

For å laste ned en utskriftvennlig versjon av denne beskrivelsen: Klikk her!

WEB-DESIGN:

Copyright © 2007 Trofémontasje