medlem-sci-90

Sist oppdatert
2/5 - 13

TROFÉMONTASJE
 Alt innen utstopping av fugl, dyr, dyrehoder og fisk

Ringen 1 – 2388 Brumunddal
Tlf / fax: + 47 62 34 25 28 - Mobil: + 47 906 64 441
E-post:
post@trofemontasje.no
measurer-bakg-91

TROFÉBEHANDLING OG FISK

For å få et førsteklasses preparat, må fisk som skal stoppes ut eller taes avstøpning av behandles riktig fra den kommer opp av vannet. Mange fine drømmefisker er blitt ødelagt pga. feilbehandling av fiskerne. Derfor er det meget viktig at Dere tenker på troféet før Dere starter fiskingen.

 • 1.
 • Når fisken sitter på kroken og er klar til å taes på land er det meget viktig at håv eller klepp brukes med stor forsiktighet. Det anbefales at det brukes klepp innunder et av gjellelokkene ved landing av stor fisk. Bruk av hov bør unngåes på stor fisk, da hovmaskene har lett for å skade fisken slik at skjellene løsner.
 • 2.
 • Det er også meget viktig at fisken avlives med et slag mot hodet, så hurtig og skånsomt som mulig etter at den er kommet på land. Ikke la fisken ligge på bakken, elvekanten el. å sprelle før den blir avlivet. Hvis dette gjøres vil det oppstå en del skader på fisken, og skjellene vil løsne og falle av.
 • 3.
 • Det er nå meget viktig at Dere tar en del nærbilder av fisken som viser fargespillet med en gang etter at den er avlivet. Det går ikke lenge før fisken blir blassere i fargen etter at den er død. Med gode fargebilder er det lettere for oss å kunne gjenskape det riktige og fine fargespillet på fisken. (Det finnes ikke to fisker av samme art som har nøyaktig det samme fargespillet).
 • 4.
 • Ikke heng opp fisken etter halen. Dette vil skade skjellene ved haleroten og dette vil synes når fisken blir stoppet ut eller blir tatt avstøpning av.
 • 5.
 • Det er nå meget viktig at fisken blir lagt i fryseren snarest mulig. Fisk som skal stoppes ut eller taes avstøpning av skal ikke vommes ut men fryses hel. Pakk fisken forsiktig inn i plast så lufttett som mulig. Teip deretter fisken på en planke eller platebit som er større enn fisken, dette vil beskytte finnene og halen mot å brekke når den blir stivfrosset. Er man langt ute i villmarka uten noen mulighet til å få frosset ned fisken med en gang, må man ha med seg rikelig med borakspulver som strøes på over hele fisken. (Boraks kjøpes på apoteket eller Felleskjøpet). Dette forhindrer en bakterieutvikling som vil forårsake at skjellene løsner og faller av. Deretter pakkes fisken inn i våte filler som vil forhindre den å tørke ut. Deretter legges den på en så kjølig plass som mulig.
 • 6.
 • Hvis De ikke har mulighet til å oppsøke oss kan fisken sendes i frosset tilstand. Ta opp fisken med planken eller platebiten og pakk det hele inn i flere lag med avispapir, da dette isolerer godt mot tining. Send alltid fisken på raskeste måte i en solid papp- eller isopor eske. Ta kontakt mes oss før sending, for å avtale tidspunkt og på hvilken måte fisken skal sendes.

 

 

For å laste ned en utskriftvennlig versjon av denne beskrivelsen: Klikk her!

WEB-DESIGN:

Copyright © 2007 Trofémontasje